Eureka: de pincet der pincetten


Een pincet ziet er ongeveer net zo eenvoudig uit als een paperclip. Gewoon een gebogen stukje metaal. De verschillen tussen diverse pincetten zijn echter oneindig groot en tot voor kort wisten niet alle Labsters dat er een heilige graal onder de pincetten bestaat. Arme Maartje werkte jarenlang haar wenkbrauwen bij met een bot martelwerktuig, dat het klusje maar half wisten te klaren. Amanda zat jarenlang op het geheim in de veronderstelling dat heel de wereld wist van de Tweezerman. En daarom nu deze post. Want Amanda’s van deze wereld: niet iedereen weet van het bestaan van de Tweezerman. Hoewel dat wel zou moeten. 

Wat was ze blij, met haar per ongeluk aangeschafte pincet. Het werd tijd haar enthousiasme wereldkundig te maken. De eerste conversatie ging als volgt.

Maartje: OMG ik heb de pincet der pincetten gekocht.

Amanda: Vertel! Oohh, wat spannend dit.

M: Hartstikke duur, 15 euro, maar hij is het waard.

A: Is ie beter dan de Tweezerman?

M: Huh?

A: Is ie beter dan de heilige Tweezerman?

M: Ik snap niet wat je bedoelt. Ik heb het over de Tweezerman.

A: Bedoel jij dat je hiervoor nog geen Tweezerman had?

M: …

A: Oeps. Ik dacht dat iedereen het wel wist… Sorry.

M: Ik kwam de Tweezerman toevallig tegen bij de DA aan de Leidsestraat, of all places. Daar liggen ze standaard in een bak voor 12,95 euro (normaal kost een Tweererman 15 euro). Nota bene een manspersoon wees mij op de uitstekende (catch my drift ;)) kwaliteit van de pincet. Ook zijn wenkbrauwen schoten omhoog bij het nieuws dat ik nog nimmer van de Tweezerman had gehoord. Ik kocht, pulkte, sloeg achterover en nu ben ik een Believer en verkondiger van het woord.

A: Preaching to the choir sister. Als je eenmaal aan de Tweezerman bent, wil je niets anders meer. Alle cheapass pincetten zijn lachertjes vergeleken met de epileerkwaliteiten van de Tweezerman. Deze is van een heel ander niveau. Eventjes plukken en zeg maar dag tegen je monobrauw en hallo tegen een open blik.

M: Wat de TM zo geweldig maakt is dat de scherpe punten inderdaad vlijmscherp zijn, niet van dat gewone. Je pakt ferm en trefzeker de haartjes die je niet meer in je huid wenst te hebben en met een eenvoudig rukje is het gebeurd. Niet meer dat eindeloze gefrunnik en die knopen in je maag, omdat het botte gevalletje dat je kocht op je 15e dat ene irritante haartje maar niet te pakken krijgt.

A: En nooit meer hinderlijke wenkbrauwwondjes. Als je ooit een korstje tussen de arcadeboog en wenkbrauw ziet, dan weet je het: deze persoon (ja, ook mannen doen het) heeft de TM nog niet ontdekt. Deze wonderpincet maakt namelijk geen slachtoffers.  In mijn pre-TM epileerdagen, pakte ik wel eens per abuis een lap huid in plaats van een haartje waar ik dan te hard aan trok. Zeer pijnlijk. Of er was een minuscuul haartje waar ik niet goed bij kon maar die wel mijn wenkbrauwvorm ontsierde. Met moed der wanhoop probeerde ik deze recalcitrante stoppel te pakken te krijgen door telkens lukraak te knijpen in mijn pincet. Een grijpmachine van de kermis had nog meer succes. Gevolg: een bloedbad. Met de TM zijn epileerslagvelden verleden tijd.

M: Maar Amanda, hoe lang gaat zo’n Tweezerman eigenlijk mee?

A: Ik heb die van mij nu een jaar of vijf. Het schijnt dat je je exemplaar kan laten slijpen. Maar ik zou niet weten waar je dat kan laten doen. Ooit wel gegoogeld maar daar werd ik niet wijzer door. Is ook nog niet noodzakelijk, ik heb niet het idee dat de pincet botter wordt. Maar als er een oplettende lezeres is die meer kan vertellen, laat dan een berichtje hieronder achter.

Het moge duidelijk zijn, de Tweezerman is het allerbeste pincet ever en krijgt natuurlijk de:seal01

 

 

1 Reactie
  1. 4 maart 2016

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *