We hebben ‘em gevonden: de beste crème voor de droge huid

Labster Amanda wil het van de daken schreeuwen: er is een wonder gebeurd! Na een decenniumlange zoektocht heeft zij eindelijk de perfecte crème voor de droge huid gevonden. Mensen met een trekkerige, fletse huid met rode vlekken en schilfers, u kunt nu een vreugdedansje doen: de redding is nabij.

Lange tijd had ik nauwelijks problemen met mijn huid. Tuurlijk, ik heb me als puber wel eens ziek gemeld vanwege een Vesuvius op m’n neus. Maar afgezien van een puistje hier en daar en een extreem gevoelige huid, mocht ik niet klagen. Dit veranderde na een maandenlange backpackreis door Zuidoost-Azië. Na langdurige blootstelling aan de elementen der natuur – zon, zee, wind en rum – was mijn huid zo uitgedroogd als een rozijn en kreeg ik last van Irritante Plekjes. Dat zijn plekjes die ineens, vanuit het niets opkomen en rood en schilferig zijn en blijven hangen. Enorm irritant. Dus ik sloeg aan het smeren.

You name it, I smeared it
Ik heb meerdere maandsalarissen aan zalfjes besteed. Alles voor de dry tot very dry skin heb ik gesmeerd. En het resultaat was telkens hetzelfde: teleurstelling. Een greep uit de merken die niet hebben geholpen: Dr Baumann, Dermalogica, Estee Lauder, Guinot, Lavera, Avene, Clinique, Kiehls, Paula’s Choice, La Roche Posay, Dr Hauschka, Nuxe, Decubal, Louis Widmer. Deze crèmes deden niets goeds: ik kreeg er pukkels en gekke bultjes van of ze maakten mijn huid nog droger. Ik ging me verdiepen in ingrediëntenlijstjes en probeerde erachter te komen waar ik niet tegen kon (parfum, parabenen, siliconen) maar het mocht niet baten. Uiteindelijk ontdekte ik een paar smeersels die een beetje hielpen: CremeTrio

Hoop in een potje
Ik was redelijk tevreden met dit rijtje, maar wel telkens op de uitkijk naar iets beters. Want de Irritante Plekjes bleven. Toen ik zonder hoop verder zocht, stuitte ik op een website waar ik iets las over een crème die volgens de reviewer echt werkte.  Mijn verwachtingen waren laag gespannen: als je al zo vaak teleurgesteld bent, durf je niet meer te dromen. Toch waagde ik de sprong, want de genoemde crème kostte slechts 13 euro voor 100 gram. Peanuts vergeleken met een Clinique-potje voor vijftig euro. En warempel, wis en waarachtig, na twee nachten smeren, merkte ik al verschil: weg rode plekjes. Weg schilfertjes. Hallelujah. Een wondercrème bestaat. En ik ga mijn Holy Grail nu met u delen *tromgeroffel wordt ingezet*, tadaa:

Cetaphil Hydraterende Crème

Ik gebruik Cetaphil nu een maand als nachtcrème en mijn huid is aanzienlijk verbeterd: de droge plekjes zijn verleden tijd, af en toe nog een schilfertje hier en daar, maar dat maakt de euforie er niet minder om. En Cetaphil veroorzaakt geen puistjes, praise the lord. Als ik na het ontwaken in de spiegel kijk, zie ik geen gevlekt schilferhoofd meer maar gladde wangen die zo zacht voelen als een babybil. Echt, voel maar een keer. Er zitten wel parabenen in en ook nog eens siliconen (die schijnen de huidporiën te verstoppen), maar wat dondert het: bij mij werkt het. Cetaphil In de grand scheme of things is het natuurlijk niets bijzonders. Maar ik ben ontzettend gelukkig met mijn vondst. Ik had ongeveer hetzelfde gevoel toen ik mijn vriend ontmoette. Cetaphil bezorgt mij vlinders in mijn buik en opluchting: de zoektocht is voorbij. En ik geloof weer in wonderen: ja, er bestaat een crème die daadwerkelijk helpt. Die ook nog eens hartstikke betaalbaar is.

Cetaphil Hydraterende Crème krijgt van mij een stralende S.O.A.: seal01

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *