ZZP-paradijs in de Pijp – Coffee & Coconuts

Zzp’ers en einzelgängers opgelet! Koffiemekka gesignaleerd in de Amsterdamse Pijp. In het oude Ceintuur Theater (voorheen bioscoop) zit Coffee & Coconuts. De perfecte plek om te werken of in je eentje aan een tafeltje te hangen. C & C biedt homemade comfort in de vorm van drie verdiepingen prachtinterieur. De Labsters zijn nooit te beroerd koffie en taartjes te testen en spraken er tussen de middag af.

coffee-coconuts

Maartje: Voorheen zat er een troosteloze keukenwinkel en liep ik het prachtige pand aan de Ceintuurbaan altijd achteloos voorbij. Het was me zelfs niet eens opgevallen dat er koffie te krijgen is, zo hard liet ik het hele gebouw links liggen, ondanks dat ik er zowat iedere dag langs fiets. Kun. Je. Nagaan. Mijn mond viel dan ook open toen ik dit drie etages tellende koffieparadijs de eerste keer binnenging.

cc06

Wat je aantreft is een zee van ondernemingslust. Op tal van tafeltjes staan alleen maar Macbooks en praten mensen over mogelijke samenwerkingen en interactieve nieuwe ideeën. Een enkeling heeft het over de op handen zijnde relatiebreuk van Katja en Thijs (wij, uiteraard).

Amanda: Het is hier fantastisch. Licht, sfeervol, ruim. Ik voel die ondernemersvibe en verwacht dat ik binnen een paar minuten een briljant interactief idee ga krijgen. En de zitgelegenheden zijn een feest voor de derrière die van afwisseling houdt: je kan plaatsnemen op een stoel, barkruk, bank, zitzak of kleedje.

Lona: Puntje van positieve kritiek: de ruimte is zo groot, en zo indrukwekkend, dat ik mijn medelabsters al drie keer pontificaal voorbij was gewandeld zonder ze op te merken. Nadat ik de derde trap wilde bestijgen greep Amanda me gelukkig in mijn nekvel.

cc02

M: De bediening is super. Vriendelijk én snel.

A: In Amsterdam is die combinatie zo zeldzaam als een toerist die uit z’n doppen kijkt als ie fietst.

L: Bovendien geven ze je daadwerkelijk nuttig advies over het aanbod op de menukaart. Het biologische, organische, ambachtelijk en ter plaatse gefabriceerde saucijzenbroodje (€3,-) met fairtrade amandelschaafsel was goddelijk.

cc04

cc03

 

 

 

 

 

 

 

M: Ook de hapjes zijn lekker. Wel duur voor wat je krijgt (hoewel de hotdog goed geprijsd is: 5,50 en de quiche ook: 4,-). Hipstervoer is het wel: de bananencake is glutenvrij en dat soort shit. Persoonlijk heb ik het helemaal gehad met ‘gezond eten’.

A: Ik vind de prijzen juist wel meevallen. 3,50 voor een goddelijke brownie die perfect plakkerig en crispy is, 3,- voor een latte, dat is toch prima? Maar waarschijnlijk is mijn geldradar een beetje off want ik breng te veel tijd door bij exorbitant dure koffieketens waar ze rustig vijf euro voor een cappuccino durven te vragen (Ja, Coffee Company en Starbucks, ik heb het over jullie!).

cc01cc05

 

 

 

 

 

 

 

 

L: Ik werd op een gegeven moment wel gaar op die hoge kruk en zou de volgende keer voor een tafeltje gaan. Die zoals in alle ZZP honken veelal bezet worden door eenspersoonshuishoudens met laptop. Het wordt de hoogste tijd voor een carpoolsysteem. Ik vond de prijzen heel redelijk, en de atmosfeer fijn. Alles is homemade en dat geeft een nog huiselijker gevoel. Zeker een plek om terug te komen.

Ja hoor, wij hebben ‘em gevonden: de ideale hang out spot. Perfect voor eten, drinken, vergaderingen, brainstorms, hipsters-kijken, blogstukjes schrijven, een plan voor world domination uitwerken, of gewoon, als je eens vriendelijke bediening wil en lekker wil zitten. Coffee & Coconuts, alsjeblieft, een S.O.A.!

 

 

seal01

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *