Dineren bij Kinnaree- van verwarring naar verrukking bij de Thai

Ik baalde natuurlijk als die welbekende, immer balende stekker toen ik laatst niet mee kon naar de Burgersessie bij Geflipt. Gelukkig bestaat het ideale leven van een Labster voor een groot deel uit buiten de deur dineren en kon ik zo mijn eigen smakelijke bijdrage leveren toen ik met erelabster Tomás bij de Thai aan tafel schoof. Een conversatie over Kinnaree in de Jordaan.

1

Allereerst excuses. We vergaten foto’s van onszelf te maken, en dus mistte dit stuk toch die belangrijke persoonlijke touch. Hier dus een kiekje die tijdens een eerder gezellig samenzijn tot stand kwam, de duckface past goed bij het gerecht dat Tomás naar binnen werkte:

unnamed

Nu dan. Het eerste dat bij Kinnaree aan de Eerste Anjeliersdwarsstraat in de Jordaan opvalt is het interieur, dat niet bepaald Oosters aandoet. Het enige cliché element is een muurschildering waarop een aantal halfnaakte dames in een azuurblauwe poel, omringd door exotisch gebladerte, een bad nemen. Verder staan er moderne tafeltjes met beklede stoeltjes in een felgekleurd patroontje. Langs de wand staan strakke, lange, beige banken. Hier en daar slingeren decoratieve kussentjes, die ik doorgaans ‘smerige pampers’ noem, als ik er onverhoopt op ga zitten. Maar ze zagen er leuk en gezellig uit. Toch zat de stemming er niet meteen helemaal in.

T: Het decor bracht me erg in verwarring, het deed wel erg westers aan voor een Thai, ik voelde me daardoor wat onbestemd.

L: Ik merkte het meteen al aan je, hoor. Voelde je je wellicht extra ontheemd doordat ik je in de alkoof bij het raam had gebonjourd? Jammer dat er niet overal gouden buddah’s stonden, hè? Dat brengt je toch meteen in Aziatische sferen.

T: Ja! Het decor schept toch bepaalde verwachtingen wat betreft het eten. En ik wil niet zeggen dat het lelijk was of dat ik nu verwachtte dat het eten vies zou zijn, maar…Nu had ik er een minder authentiek gevoel bij. Je wordt als het ware op het verkeerde been gezet, het servies en de glazen werkten daar ook aan mee.

INTERIEUR_SHEET_01

L: Jij bent daar schijnbaar erg gevoelig voor. Het servies was mij niet echt opgevallen. Ik was meteen gefocust op het eten. Ik herinner me a-symmetrische bakjes, die komen vast van Xenos. Vroeger hadden die als slogan Avontuurlijk Winkelen, dat vond ik altijd heel exotisch klinken. Voelde je je al snel meer thuis?

T: De sfeer en het aardige personeel maakten het helemaal goed. Net als de overheerlijke amuse on the house. Een onbekend blaadje gevuld met rijstprut, nootjes, citroen en nog wat lekkere meuk. Hmm en gember.

1237979_617121228309161_206147965_n

L: Zoo lekker, ik had het al op voordat ik doorhad dat er stukjes ui doorheen zaten, ongekend! Als ik dan een minpuntje mag aandragen: we hebben twee superoverenthousiaste bedieners. Heel lief, maar ze onderbraken telkens onze diep filosofische gesprekken met dezelfde vragen.

T: Haha ja en de een sprak engels en de andere nederlands. Het dagelijks leven is al zwaar genoeg zonder deze keuzestress. Maar lief waren ze er zeker en we moeten geen spijkers op laag water zoeken, het eten is tenslotte het echte decor! Je merkt wel dat dat toch een succes is, het zit hier inmiddels helemaal vol.

L: Klopt, het eten! Naast het (in dit geval zeer genietbare) gezelschap het belangrijkste element! Het kwam heel snel en het was overheerlijk. Ik had (voor mensen die me kennen geen verasssing) Kau Pad Ghai met Preauw Whan (Gebakken rijst met zoetzure saus) waarin malse kip en lekkere stukken groente en fruit dreven.  Een voor velen inspiratieloos gerecht was hier zo goed klaargemaakt dat ik er bijna bij zat te kwijlen.

T: Mijn Keang Khiao  Whan (oftewel Groene Curry met Groente) was zeer smaakvol, pittig en romig. De eend kwam goed tot zijn recht en de bamboescheuten waren volop aanwezig en lekker fris. Heel verrassend, ook ik moest een neiging tot droolen bedwingen! Helaas hadden we na het veroveren van de heerlijke hoofdmaaltijden geen ruimte over voor een toetje. Maar de toetjes waren ook niet heel erg spannend.

ls

L: Klopt, die gebakken banaan met ijs kennen we nu wel en was en zal nooit een lokkertje worden voor me. Ik zag ook nog ergens een warm chocoladetaartje voorbij komen, maar die vind ik in restaurants vrijwel nooit lekker. Jij had wel koffie, was het te zuipen?

T: Het is de snelste dubbele espresso die ik ooit heb mogen drinken. Heel lekker!

L: Al met al een zeer positieve ervaring. Het gezelschap maakte de avond en het eten was een zalige bonus.

T: Heel treffend gezegd, door het gezelschap kon het al niet meer stuk. Na de eerste verwarring was het genieten geblazen.

L: Dit is vermoedelijk het meeste positieve en zoetsappige stuk dat we ooit op Labsters hebben geplaatst. Dat is ook een applaus waard.

Kinnaree is een prettig etablissement waar je je mede door het lieve personeel heel welkom voelt. Ze kunnen het pittigheidsniveau van je maaltijd naar wens aanpassen. Wel even reserveren, de tent zit meestal vol!We betaalden voor onze gerechten gemiddeld 28 euro, inclusief Thais bier:)

Een absolute, welverdiende SOA!

Eerste Anjeliersdwarsstraat 14, Amsterdam
www.restaurantkinnaree.nl
020 627 7153

seal01

 

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *