Haagse Bloem – Een heilige lunch

De Labsters komen wel eens ergens. Zoals in de Hofstad Den Haag. Met haar internationale allure, haar leuke winkeltjes en haar strand. Maar waar ga je lunchen als je de stad niet kent? Gelukkig is daar app Yelp en zijn leuke tentjes binnen een paar swipes gevonden en zo belanden de Mokumers in Bloem aan de Korte Houtstraat.

Merenguetaart
Bloem is een heus familiebedrijf. Vader, moeder, zoon, dochter en schoonzoon trokken hun werk niet meer en gaven er de brui aan. Toevalligerwijs houden ze allemaal van eten en de hele mikmak eromheen en zo ontstond het idee om een tussendemiddagtentje te beginnen met eigengemaakte taartjes, lunch en high tea. De inrichting van Bloem is trendy. Eenvoudige tuttigheid zeg maar met een lampenkapje hier en een bloemenschilderijtje daar. Moeders staat lekker het eten op te maken in het huiselijke keukentje en vaders brengt de bestellingen rond. Wat een gezelligheid.
Interieur Bloem

Als we buiten in het zonnetje plaatsnemen, heeft zich net een klein drama voorgedaan. Een kind is iets te Montessori losgelaten op de aankleding en heeft een wildernis achtergelaten. Pa en moe ruimen de boel sputterend op en ergeren zich vooral aan de schaamteloze moeder die zich niet eens excuseerde voor het wangedrag van haar kind. Vol empathie mopperen we mee en hebben terstond een band. Als we de kaart onder ogen krijgen, begint het ons een beetje te duizelen. Zoveel lekkers! Citroen-Merengue, Sticky Toffee, Hemelse Modder en dat zijn slechts de taarten. Ook voor de lunch zijn er meer lekkere opties dan we qua maaginhoud kunnen verwerken.

Quiche BloemIk ga voor een vegetarische quiche zonder spek, geserveerd met een salade met zongedroogde tomaatjes. Shit, denk ik als pa het bordje op tafel plaatst, helemaal vergeten te zeggen dat ik die ZT’s niet weet te waarderen. De smaak is te sterk en wrang en leidt me te veel af van al het goede in de wereld. Nou ja, ik ga in dit stadium van zenheid niet moeilijk lopen doen over wat tomaatjes en proef er voor de zekerheid toch maar een. Heerlijk. Het vraagt om een herziening van mijn gehele smaakbeleving, wat vermijd ik nog meer als de pleuris, dat wellicht toch heel lekker is? Ragout? Erwtensoep? Ja, misschien zelfs Marmite? Ok, zo erg is het niet, maar alleen al de salade heeft me merenguetaart Bloemzoals we dat tegenwoordig zo mooi zeggen ‘getriggerd’. De quiche was eenvoudig en daardoor ook heerlijk. Tafelgenoot S. neemt de pompoensoep en krijgt daar een walnotenbrood bij geserveerd dat menig onschuldig eekhoorntje zou kunnen veranderen in een killingmachine om het in zijn maagje te krijgen.

Omdat onze ogen groter zijn dan onze maag en de twee gerechten ons zo van onze feet hebben geswiped, nemen we nog een taartje. Een citroen-meringuetaartje wel te verstaan. Heel Holland Bakt heeft ons geleerd dat een meringue niet makkelijk te maken is, maar ook op dit punt stelt Bloem niet teleur. De taart is perfect in balans en de meringue is heerlijk luchtig. Bloem krijgt uiteraard de Seal.

seal01

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *