Lifehacks- bananen pellen, respons van een lezer

Het gebeurt niet vaak, maar als we kritiek krijgen op een van onze stukjes, nemen we dat heel serieus. Onlangs deelden we mee dat een van de lifehacks, namelijk het omgekeerd bananenpellen, absoluut niet werkte, een seal of approval werd dan ook niet verleend. Maar een van onze trouwe Labstervaders klom in de digitale pen om ons ervan te doordringen dat hij het tegendeel kon bewijzen.

“Beste labsters, complimenten voor jullie goede werk, meestal, want deze keer gaat het toch een beetje fout. De test wordt namelijk verkeerd uitgevoerd. Je moet niet je duimen  in de schil persen, nee, je moet het zwarte topje tussen duim en wijsvinger nemen en knijpen tot het topje splijt, dan de twee delen verder spitsen en het resultaat is een banaan zonder de vervelende slierten!
Ik heb de test meerdere malen uitgevoerd en het werkt echt!”

Onze interesse was gewekt, en dus vroegen we om fotografisch bewijs. Kon het zijn dat de lifehacks toch werken? Cynisch als we over mogen komen, hopen we zelf toch ook altijd dat er trucs bestaan om ons leven makkelijker te maken. Het pellen van een banaan mag dan onder het kopje ‘white people problems’ vallen, die prut onder je nagels kan je humeur danig verpesten. Bovendien kan zo’n sliert in je keel levensgevaarlijke situaties opleveren!

Vaderlief trok zijn telefoon uit zijn zak en een banaan van de fruitschaal en zowaar. Het leek toch te werken:banana

Supertof, maar wat nu? De stand was Labster Maartje vs Wijze Vader 1-1. En met een 1-1 kan het Nederlands Elftal tegenwoordig tevreden zijn, wij niet. Er zat maar één ding op, er moest een derde banaan opgeofferd worden voor het ultieme bewijs in de vorm van: een filmpje.

Et voilá, het werkt! Het ging een klein beetje mis, omdat ik net die ochtend het topje van mijn vinger was verloren in een gevecht met een aardappelschilmesje, en dus niet de normale stevige grip kon toepassen. Maar ik moet zeggen dat het inderdaad heel goed werkt. Schoon en easy, minus het vieze bruine flubbertje bekend als de bananenaars, die met deze methode intact blijft. Belangrijk om te onthouden: niet openbreken zoals je gewend bent, maar platduwen tussen duim en wijsvinger, de banaan opent zich dan voor je als een goedkope sloerie.

Ik ken deze Lifehack een S.O.A. toe. In de woorden van volksheld Meester Visser a.k.a. de Rijdende Rechter: dit is mijn uitspraak en hier moet u het mee doen.

seal01

 

1 Reactie
  1. 21 oktober 2014

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *