&Other Stories: H&M heeft er een volwassen zus bij

In Amsterdam werd niet al te lang geleden de winkel & Other Stories geopend. De shop is een ideetje van de eigenaren van H&M, op maat gemaakt voor fashionlovers en iedereen met een voorkeur voor vuilniszakmodellen. Familie van H&M zal niet al te duur zijn, dus op naar de uit het as herrezen Heiligeweg.

& Other Stories Amsterdam interieur

Maartje: Na de eerste stap in de winkel word je om de oren geslagen met hoge knotjes, lage schoenen en oversized jassen. Ik krijg een openbaring: iedereen en zijn cavia is een hipster. Verzetten heeft geen zin. Zonder het te willen, ben je zelf waarschijnlijk ook een hipster. Je oma  is een hipster, met haar verrekijkerglazen en houten stok. In & Other Stories zijn vooral jonge meisjes hipsters, tussen de 20 en 35.

Amanda: Ik zie ook behoorlijk veel vijftigers, hoor. En dan niet van die types met roodgeverfd haar, Didi-kledij en kekke korte kapsels, maar meer zoals Nelleke van der Krogt na haar makeover.

foto 3Lona: Ik moet eerlijk bekennen dat ik na een vluchtige blik op de site al was afgehaakt. Leuk interieurtje, hoor, erg on point met die combi van rustiek en industrial,  maar de kleding is niks voor mij. Geen wollig blommenjurkje te zien en alles is hoekig en strak en van die prachtige Scandinavische snit die prachtig om een lantaarnpaal hangt, maar de neus ophaalt voor mensen met bips groter dan een postzegel.

M: Het interieur doet sterk denken aan keukenwinkel. Met de mooie tegeltjesvloer, de grote lampen en de ruime opzet. De hoofdprijs van de winkel ligt linksachter, waar de leren schoenen staan. Prachtig gemaakt, goed leer en normaal geprijst.

tasoppopZe hebben ook Nikes en Vans, maar vooral veel laarsjes, lage schoenen, pumps, alles wat onze hartjes begeert. De prijzen vond ik telkens onmogelijk te achterhalen, maar mijn hersenen zijn in shock door mijn bankrekening en hebben een automatische lockdown ingebouwd. Ook de leren tasjes zijn een feest. Jij hebt tal van tasjes door je handen laten gaan, Amanda, zat er iets bij?

A: Jazeker. Maar ik heb recent twee tasjes gekocht dus heb mezelf op accessoiresdieet gezet. Wel vind ik de tassencollectie er hoopvol uit zien. Verschillende kleuren en modellen, en voor elke gelegenheid wat wils. Van laptop mee naar de koffiesalon tot onverwacht gala, hier moet je zijn voor een mooie bijpassende tas. Het leer ruikt ook erg lekker, ik heb alle tasjes getest. Een van de winkeldames keek me wel angstig aan omdat ze dacht dat ik m’n neus aan een modieus koraalgekleurd tasje afveegde. Wat ik overigens niet deed.

M: Na een oriëntatierondje krijg ik de smaak te pakken en zie ik de ene na de andere geweldige trui – mijn missie is een warme, maar leuke trui voor de horrorwinter waar ik ernstig rekening mee houd. De ene lijkt nog mooier dan de andere en ik hang ze allemaal over mijn arm, die steeds verder naar beneden begint te leunen. Hel, ik gooi er zelfs een joggingachtige broek bij. Op weg naar het pashokje spreek ik mezelf streng toe: een horrorwintertrui, niet meer, ook niet voor ‘er bij’. De ene na de foto 1andere trui komt op het nee-rekje. Te wijd, te vormloos, te suf, te tuttig en de broek zat nergens naar. Ik app Amanda, zei staat al teleurgesteld bij de bh’s.

A: De kleding heeft een hele hoge man repeller-factor. Bij vrijwel alles wat ik uit het rek trek, hoor ik vriendliefs stem in mijn achterhoofd: sjezus, wat heb jij nou weer aan? Maar ik trek me hier natuurlijk niets van aan en probeer een aantal van die vormeloze vuilniszakken in de bijzonder ruime paskamer. En warempel, er zit wel een vorm in. Een hele vreemde welteverstaan, dus dat is dan wel weer jammer. Ik lijk op een van die piramide-vormige theezakjes van Lipton. Mijn brede heupen schijnen ideaal voor kinderen baren, maar hier komen ze niet van pas. Van boven zit alles veel te wijd, halverwege spant en trekt het. Ik zie er plomp en curieus uit. De kleding is wel ideaal als je een pensje hebt. Wordt prachtig weggemoffeld onder de appelvormige kledij.

M: Dan de juwelen: leuk! Originele ontwerpen, wederom betaalbaar en sierlijk. Opvallend is ook nog dat de bh’s allemaal niet gevuld zijn. Moeten we het met onze eigen borstpartijen doen?!

L: Die nonvoornagellak-tochgevormde bustehouders worden je van het. Ook de beugel gaat verdwijnen, let maar op. Een trend waar ik wel achter kan staan. Ik hou wel van een zacht vodje. Maar mensen die dagelijks een zwaarder gevecht met de zwaartekracht leveren zullen hier niet blij mee zijn. Helemaal bh-loos schijnt komende zomer hip te worden, hou je hart (en je theezakjes) maar vast.

A: Logisch dat & Other Stories een voorloper is van deze ongevulde bh-trend. De kleding lijkt gericht op een ding: camouflage van de boobies. Het accentueren of verstevigen van de voorpui is vast reden voor ontslag van de ontwerpers.

M: Uiteindelijk loop ik de deur uit met een paar oorbellen en een potje nagellak. De oorbellen zijn awesome en een complimentenmagneet. De lavendelkleurige nagellak is geweldig qua kleur, maar ondanks tweemaal lakken op vrijdag, had ik het er zondag al af moeten halen (als het geen zondag zou zijn).

L: Je oorbellen zijn inderdaad heel erg leuk, waren ze duur?

M: Negen euro. De nagellak was zeven euro. & Other Stories moet het wat mij betreft vooralsnog van de accessoires hebben: juwelen, tasjes, lakjes, sjaaltjes en schoenen. Deze zijn wel een Seal of Approval waard.

A: Maar van de kleding worden we niet blij. & Other Stories roept dus ambivalente gevoelens in ons op. En daarom kunnen we maar een ding doen: de shop krijgt de confused Seal. Tadaa:

2 Reacties
  1. 6 november 2014
  2. 7 november 2014

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *