Shaun het schaap is niet alleen leuk voor kinderen

Shaun het schaap is al eventjes op televisie, maar nu heeft hij zijn eigen film. En laten we er geen doekjes om winden: die is geweldig. Lees hier waarom. 

Shaun the Sheep

Shaun is het slimste schaapje van een kleine kudde van een doorgewinterde boer, die vaak hardhandig is met zijn vee, maar de dieren houden wel van hem. Als Shaun een busreclame ziet voor een dagje vrij, gaat hij broeden op een plannetje. Hij wil ook wel eens lekker met de beentjes in de lucht genieten van het lekkere weer. Zoals met alle plannetjes van Shaun, loopt het ietwat uit de hand en belandt de hele schapenbende in de stad, waar de gevaren op de loer liggen.

hipster kapper Shaun het SchaapKnipogen

De film zit vol lol voor volwassenen. Zo heeft de boer last van geheugenverlies en raakt hij helemaal in trance als hij een scheerapparaat ziet bij een trendy kapsalon. Hij pakt het ding op en begint de beroemdheid die net binnen komt lopen te scheren alsof het een van zijn schaapjes is. Eerst is er schrik, maar als de celeb blij reageert en zijn nieuwe kapsel Instagramt, wordt de boer een hit in hipstervalley.

Schattig

De dieren hebben allemaal hun kleine foutjes. De haan kraait niet meer zo hard en heeft een megafoon nodig. De varkens zijn lomp en ranzig, maar ruimen na een slumberparty wel alle zooi zelf op. En hond Blitzer is compleet afgeleid zodra hij een bot ziet.

Ik ben wel eens naar de Aardman Studio’s geweest in Bristol, waar de animatoren Gareth Love, Animator, shaun the sheephonderden uren bezig zijn met de klei-animatie. De poppetjes worden frame voor frame met de hand in de juiste positie gezet. Kortom een gefriemel van jewelste. De decors zijn de droom van iedere kleuter. Wie voor Aardman wil werken, moet wel een eindeloos geduldig en fijnmazig zijn, nooit iets kwijt raken of de neiging hebben om op spullen te gaan staan. Helaas zou ik niet in aanmerking komen voor een baan daar. Ik was alleen al van de zijkant bang om alles omver te hoesten, of met een handbeweging de hele set weg te vegen. En zet dan alles maar weer terug. Toch waren de mensen daar super relaxed, zonder aan de antitrilpillen te zijn. Ogenschijnlijk. Gewoon een gezellig bedrijf met een kantine en dagmenu in het superleuke Bristol (dat we onder meer kennen van de Banksy’s). Het is echt een snoepwinkel, daar in Bristol. Voor wie meer wil weten over hoe klei-animatie werkt, raad ik deze Podcasts van Aardman aan.

Dus neem je kinderen mee, of haal je nichtje of neefje op, of haal anderszins een kind ergens vandaan en neem het mee naar Shaun het Schaap. Er wordt niet in gepraat, dus je hebt ook niet te maken met een Nederlandstalige versie.

We hebben ook een winactie! Als je deze post liked en deelt op Facebook en Twitter kun je een prijzenpakket winnen met:

2 vrijkaarten voor de film
Rugtasje
Lunchbox
2 stickervellen

De actie is voorbij.

Shaun krijgt uiteraard van ons de:

seal01

1 Reactie
  1. 8 april 2015

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *