Sneeuw?! Zo houd je de zon in je leven

Sommige gekkies houden van de winter, maar andere mensen raken in mineur door vallende blaadjes. De kou snijdt al scherpe wonden in onze verkleumde handen (fietsen zonder handschoenen kan al bijna niet meer), men heeft het zelfs al over vriezen en sneeuw, dat is toch veuls te vroeg of wat? Wij geven graag zoveel mogelijk tips om je brein zo lang mogelijk te laten denken dat winter isn’t coming/hitting you in the face. 

1 Trek een wollen trui aan onder je zomerjas.

2 Ga af en toe (niet te vaak, want kei gevaarlijk) naar de zonnebank.

3 Hou je zonnebril met lichtbruine glazen TE ALLEN TIJDEN op.

4 Raak geen hutspot staan, blijf lekker zomerse salades eten.

5 Koop geen pepernoten en/of mandarijnen.

6 Laat je bureaulamp op je smoel shinen.

7 Luister Spaanstalige muziek, zoals deze superfeestelijke remix van Will Smith (die zichzelf tegenwoordig Big Will noemt?!).

8 Bezoek regelmatig het zwembad (je hoeft niet te zwemmen, op een klapstoeltje naast het bad een tijdschrift lezen volstaat).

9 Draag thuis slippers.

10 Zet de verwarming op honderd.

De herfst heeft ook leuke kanten, zoals lange wandelingen in het bos mits niet te koud. Maar voorlopig houden we de zon in ons hoofd nog even in leven. Waarom? Omdat je dan niet wegebt in een maandenlange depressie. MEER TIPS:

11 Smeer jezelf in met zonnebrandcrème en voor het slapen gaan met aftersun.

12 Blijf cocktails drinken! Stap niet over op winterdrankjes als port, whiskey en rode wijn.

13 Draag geen ondergoed, maar trek gewoon je bikini aan. Het idee dat je na je werk nog even in een plas water/zee springt moet je zo lang mogelijk in leven houden.

14 Draag je zomerjurkjes nog even door. Werk met 100 denier panty’s om vriesdood te voorkomen.

15 Hou je strandtas in gebruik. Er kan flink veel in, dus buiten het zomerse beeld kun je ook blijven inladen.

16 Blijf puzzelen. Een debiele puzzel oplossen doe je eigenlijk alleen bij gebrek aan welke andere bezigheid dan ook. Dus als je met een pennetje in je hand een suffe sudoka tracht op te lossen, denken je hersenen dat je niks beters te doen hebt.

17 Blijf barbecuen. Waarom is het gedaan met de bbq zodra de R in de maand zit? Als je een afdakje ergens vandaan kan fabriceren, valt daar toch prima onder te braden? Precies, daarom.

18 Blijf je teennagels lakken. Nu het winter dreigt te worden, wordt ook de luiaard in ons weer wakker. Benen worden minder vaak geschoren, evenals punani’s en oksels. En de teennagel blijft ongekleurd. Nee, nee, nee! Laat jezelf niet verslonzen! Blijf scheren en lakken! Je gaat nog niet terug in je winterhol! Je bent immers in keiharde ontkenning! Je ruikt naar zonnebrand en zit wanhopig tequila’s te slammen. Keep the sun alive!

19 Maak van je screensaver een fijne strandfoto en zet de spaarstand op 30 seconde.

20 Leg door je huis verspreid wat kokosnoten.

21 Doe de kachel aan, strandmatje ernaast, cocktail erbij, zonnebrand op de huid, zonnebril op je hoofd, oogjes toe en zeegeluiden aan. En weet zeker dat niemand de kamer binnen komt wandelen.

22 Hang een hordeur op.

23 Houd een paar uur per dag de vliegenmepper in je hand, terwijl je met de buurvrouw aan het praten bent en sla af en toen onverwacht op de tafel.

 

HEEL VEEL SUCCES! En Keep the Sun Alive!

 

seal01

1 Reactie
  1. 5 februari 2017

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *