Het cocktailseizoen is officieel geopend en wij werden geconfronteerd met onze sterfelijkheid

Voor de Labsters is het eigenlijk altijd cocktailseizoen, want weer of geen weer: een gemixt drankje met wat vers fruit en/of een gesuikerd randje fluft elke aangelegenheid op. Wisten zij veel dat er een heuse officiële seizoensopening bestaat. Maar die is er dus.  En Amanda en Maartje waren erbij. Na twee rustdagen zijn ze toe aan een evaluatie. 

Amanda: Wat houdt de opening van het cocktailseizoen in, hoor ik je denken. Nou, dat kunnen we je nu vertellen: een avond vol bloggers en vloggers in een donkere club waar margarita’s van drankmaker De Kuyper worden geschonken.

Maartje: We begonnen wat onwennig, mede door wat spanningen omdat een iemand ietsje later was dan afgesproken en omdat een ander iemand zich daar een beetje aan ergerde. Gelukkig kon ik het goedmaken door een gratis cocktail aan te bieden.

A: 25 minuten Maartje. 25 minuten waarin ik helemaal alleen op een bank zat, omringd door heel veel mooie blogmeisjes die constant selfies maakten en nog vaker bewonderende blikken in spiegels wierpen. Terwijl ik daar zat als een verzopen kat. Speciaal voor de gelegenheid – zo’n exclusieve cocktailseizoenopening maak je maar eens in je leven mee – had ik mijn haar gekruld met behulp van een tang en drie YouTube filmpjes. Het resultaat werd teniet werden gedaan door een onverwachte bui. Enfin, het feest kon beginnen.

M: Een korte blik op de aanwezige gasten leerden ons dat de leeftijdsgrens behoorlijk laag lag, maar dat mag geen enkele pret drukken. Dat jonge grut maakte me wel licht nerveus. We waren met onze 30plus wel echt vreemde eenden in de bijt. De enige persoon in de buurt van mijn leeftijd, was de cocktailshaker. Ik vroeg hem of ik een foto van hem mocht maken, en dat mocht:

A: Hoeveel cocktails – die overigens heerlijk waren – ik ook dronk, ik bleef me de begeleider van een 4-atheneum schoolfeest voelen.

M: Je voelt je toch een beetje een cougar die op een een puberparty haar nieuwe prooi aan het uitzoeken is. Zo’n wanhopige vrouw die nog denkt jong te zijn door zich onder de jeugd te begeven. Zo’n vrouw die naar The Chainsmokers luistert, ondanks dat ze het oppervlakkige ruis vindt, gewoon om erbij te horen. En het dan ook iets te hard, zodat iedereen hoort hoe hip ze wel niet is. Zo’n overrijpe vrouw die om de paar woorden ‘chill’ zegt, om jong over te komen.

A: Ik heb nog carrièreadvies gegeven aan een stel studenten. De cocktails gaven mij heel sterk het gevoel dat ik ouder en dus ook wijzer was. Wat duidelijk niet zo was.

M: Ik heb met niemand anders gepraat dan Amanda en het leuke Schuimmeisje van het Parool: Hans. Omdat iedereen selfies aan het maken was, gingen wij ook selfies maken. Uiteindelijk staan er 70 op mijn telefoon en is er een halve enigszins normaal.

A: Maar ik zag wel allemaal moves van je die ik nog niet eerder heb gezien. Maartje, je hebt prachtig gegrind!

M: Heb ik gedanst?! Dat kan ik me dus niet meer herinneren.

A: Die  margarita’s waren echt killing voor je geheugen. Wat maar goed ook is, want als ik me kon herinneren hoeveel onzin ik echt heb uitgekraamd, had ik me vast rot geschaamd.

M: Ik weet zeker dat je het leven van tal van twintigers hebt verrijkt met wijze spreuken over het leven en dat ze serieus moeten nadenken over hun toekomst. Al was het maar op de weg van de Curtain Club naar iets anders hips op het Rembrandtplein.

A: Cocktails geven mij enorme katers. Ze zijn te lekker en dan tik je ze weg als limonade. De volgende dag heb ik gedurende 22 uur in foetushouding in mijn bed gelegen terwijl ik me aansloot bij de wijze woorden van Lethal Weapon’s Roger Murtaugh: I’m getting too old for this shit. Maar ze krijgen wel de SOA, want wat waren ze lekker:

 

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *