Het Met Gala: van Teletubbie tot dutjesjurk

Een keer per jaar knijpen alle stylisten in hun handen: het Met Gala komt er weer aan. Want dan mag het lekker gek, heerlijk extreem, gewaagd, helemaal anders en vernieuwend. Dus de arme celebrityschapen worden in de bizarste creaties gewurmd en hun entourage fleemt nog meer dan anders: dit is echt fashion, staat je enig, ja natuurlijk is het een lelijk ding, maar jij maakt er iets van, alleen jij kan hiermee wegkomen. En voor je het weet loop je rond als Teletubbie.  

Gisteravond werd het Met Gala gehouden in het Metropolitan Museum of Art. Zo’n 600 gasten mochten komen, allemaal handpicked by Anna Wintour – van de Amerikaanse Vogue en de inspiratie voor de devil in The Devil wears Prada. Wij kunnen slechts gissen naar hoe zij de gastenlijst samenstelt, maar wij denken dat ze het volgende lijstje afvinkt:
Gasten moeten:
A. A-lister zijn of;
B. Kind van een celebrity zijn of;
C. Een modellencarrière hebben, al dan niet gekocht door paps en mams of;
D. Een sekstape hebben gemaakt of familie zijn van iemand die dit heeft gedaan.

Vervolgens trekken alle gasten de meest buitenissige outfits uit de kast worden getrokken. Want het is fashion, darling. 

Enkele uitblinkers:

Rihanna, die haar levens- en stylistkeuzes overdenkt 

YAAAS #Metgala

A post shared by RIHANNA FENTY (@baadgalririfenty) on

Iemand in Riri’s omgeving vond het leuk om allemaal stukjes stof op lukrake wijze aan elkaar te naaien, en Rihanna dacht: waarom niet, ze hoeft haar buik niet in te houden en zo kan ze een mogelijke loopneus afvegen.

 

Solange, zus van en heeft vorig jaar Jay Z gekickt in een lift

A post shared by Solange (@saintrecords) on

Solange is on to something hier. Een lekkere warme jurk met sleep die dienst doet als matras om tijdens die vast ongelooflijk saaie fundraiser een klein hazenslaapje te doen. Smart girl.

 

Madonna die minder aandacht naar zich toe wil trekken en daarom haar camouflagepak uit de mottenballen haalde

Sarah Paulson verbeeldt onze mening over Madonna’s ensemble – komt er nou een legernet uit haar derrière? – perfect.

 

Het nageslacht 

The @Topshop / @Topman crew does the #MetGala!

A post shared by Presley (@presleygerber) on

De zoon van Cindy Crawford, zoon van Daniel Day Lewis, dochter van Lionel Ritchie en dochter van Sylvester Stallone staan op de foto met een aantal modellen waarvan er eentje verdacht veel lijkt op Hans Klok.

 

Potentiële ambassadrice van de cosmetische chirurgie: Kylie Jenner 

phewf last night wasn't a dream 🦋

A post shared by Kylie (@kyliejenner) on

19-jarige Kylie metamorfoost langzaam in grote zus Kim Kardashian en ziet er voor haar doen bijzonder stijlvol en gekleed uit.

 

Claire Danes probeert eens iets anders 

#ClaireDanes #MetGala #MetGala2017 #monsefall #monsemaison

A post shared by Claire Danes (@claire.danes) on

Love echt Claire Danes. Maar deze outfit is een feest der herkenning voor iedereen die ooit op een vrijgezellenfeest een trouwjurk heeft gemaakt van wc-papier. En een wc-papier jurk is nooit in fashion.

 

Pharrell Williams en zijn vrouw die binnenkort een cursus ‘Nee zeggen tegen mijn stylist’ gaat volgen 

Dit roept vragen op: hoe eet ze? Zal Pharrell haar voeren? Of krijgt ze een hongerklop? Hoe gaat ze naar de wc? En dit is te verleidelijk om niet in te koppen: een Teletubbie mist zijn vacht en rara waar is die gebleven?

 

Katy Perry die eruit ziet als een verdwaalde Star Wars figurant

No words.

 

Blake Lively & hubby Ryan Reynolds: smelt  

This is how it’s done. Sowieso een bijzonder fotogeniek koppel. En feilloos op elkaar afgestemd en ingespeeld. Een stijlvolle variant van hij/ zij Gazellefietsen en regenjassen. Hier kan menig stel nog iets van leren, kijk nou hoe het goud in haar jurk terugkomt in zijn schoenzolen, en zijn strik in haar veren en ring. Applaus.

 

De meeste outfits krijgen geen S.O.A. maar het is wel bijzonder vermakelijk om naar te kijken, dus het voorheen prestigieuze Met Gala krijgt ‘em wel:

Seal of Approval Labsters

 

 

 

 

 

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *