De wereld is weer een “gezonde cola” rijker

Cola is mijn favoriete frisdrank. Omdat het bomvol suiker zit, drink ik netjes de aspartaam/versie. In den beginnen had ik alleen keuze uit Coca Cola Light en dat dronk ik jarenlang, tot Coca Cola de Coca Cola Light voor mannen introduceerde: Coca Cola Zero. Mannen zouden light links laten liggen omdat het niet cool zou zijn en zero zou dat wel zijn. Whatever, dacht ik. Maar ik ging overstag, omdat de smaak gewoon veel lekkerder was. Voor Pepsi haal ik mijn neus op. Dr. Pepper zou ik drinken, als ze die in light versie zouden verkopen, maar om onduidelijke redenen is dat nergens in Nederland te verkrijgen. Daarom drink ik op zon- en feestdagen graag Coca Cola Zero Cherry. Ik ben geen voorstander van al die toegevoegde smaakjes, maar ik praat het goed omdat het een alternatief is voor Diet Dr. Pepper. Tot zover mijn cola-voorkeuren.

#CokeLife got us feeling extra lucky today. 🍀 #StPatricksDay

A post shared by Coca-Cola (@cocacola) on

Cola is natuurlijk niet het allergezondste drankje dat je kunt drinken en daarom moet je cola-momenten uitzoeken. Als je heel brak bent bijvoorbeeld. Of als je geen zin meer hebt om te werken, maar je moet nog vier uur. Een paar keer per week een blikje kan geen kwaad en daar is de mensheid helemaal aan gewend. Toch wil Coca Cola graag dat we hele dagen aan een cola-infuus hangen. Daarom komen ze om de paar jaar met nieuwe recepten op de proppen. Zo is er die maffe groene cola ‘Life’ met ‘groene’ producten. Zo’n blikje komt heus niet op ‘natuurlijke’ wijze aan die mierzoete smaak. Waarom doen die grote voedselfabrikanten dan nog zo wanhopig hun best om mee te zwemmen in die gezondheidstrend?

Nee, Coca Cola gaat nog even door en introduceerde onlangs Coca Cola plus. In de Verenigde Staten verschijnen allemaal alarmerende berichten gisteren, toen wij allemaal lekker op de beats van onze lokale discjockeys blikjes bier afwisselde met een colaatje om vandaag niet als een zombie ons bed niet meer uit te komen.

NEW Coca Cola Plus #brandnew #lovekakalovesnacks #cocacola #cocacolaplus #colaplus #madeinjapan

A post shared by ❤️KAKA❤️ Lifestyle Explorer (@lovekakalovelife) on

WHAT THE FUCK NU WEER COLA? In Coca Cola Plus zijn vezels toegevoegd. Daar trapt toch niemand in? De tijd dat je ergens op kon schrijven: met echt vruchtvlees, en dat we daar en masse intrapten ligt echt lichtjaren achter ons. Dat cola niet gezond is, weten we al jaren en toch blijven we het drinken. Dat fastfood niet gezond is weten we al sinds het begin en toch eten we eens in de zoveel tijd een kapsalon, gewoon omdat dat af en toe mag. Laat ons toch af en toe zondigen. Hopelijk komt Cola Plus nooit naar Nederland, want dan ga ik uit protest op zoek naar een nieuw zondig-slachtoffer. Ginger Beer gooit al erg hogen ogen.

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *